sreda, 10. april 2013

ŽIVJO POMLAD!


Dolgo smo jo čakali in zdaj se nam končno, sicer še zelo sramežljivo, pa vendar kaže.Vsako leto jo težko čakam, letos, ko tako zavlačuje, pa še posebno. Želim si, da bi odpihnila vse temne misli in neprijazne scenarije, ki nam jih mediji ves čas pridno servirajo.
Inspiracijo za tale kolaž sem že pred časom dobila pri Zulejki . Moj seznam želja je seveda tudi dolg, predolg, vendar se držim nazaj in si ponavljam tisto kar govorim otrokom. Stvari si moraš želeti dolgo in tako počasi stopnjevati hrepenenje, da je na koncu veselje toliko večje.
Pomlad je zame že od nekdaj prelomni del leta. Večino obljub in odločitev o spremembah sprejemam prav spomladi in ne ob začetku leta kot je to v navadi. Letos je bilo sicer malo drugače, ker se mi je zdelo, da si 13-tka zasluži malo več pozornosti.
To pomlad si želim, da se enkrat zares in dokončno spravim v red in začnem redno teči. Poudarek je na redno, ker tečem že dolgo ampak kampanjsko. Želim si tudi, da bi se naučila tako dobro organizirati svoj čas, da bi ga malo več ostalo samo zame. Prav to je tisto, kar sem od lanske pomladi do zdaj še najbolj pogrešala.
Kolaž sem naredila iz fotografij, ki so sposojene iz Pinteresta. Če jih malo pokomentiram od zgornje vrste navzdol bi rekla, da je cvetoča japonska češnja zelo lepa in tipična podoba začetka brstenja. Spominčice so moje najljubše poljske rože. Nasploh mi je prav ta "spominčice modra" barva zelo ljuba. Vožnja s kolesom in tek sta dejavnosti, ki ju otvorim spomladi in tale fotografija se mi je takoj zelo dopadla. Sveža bela in preprosti majhni dodatki lepo osvežijo dom po dolgi in sivi zimi. Dom mi je zelo pomemben in če bi si lahko to privoščila, bi ga pogosteje preurejala. Keramika in porcelan me vedno premamita, letos prisegam na pastelne barve in retro izgled. Prav te skodelice me spominjajo na babičino vitrino. Pihanje regratovih lučk je super zabava, zame in za moja dva škrata. Modro bele in rdeče bele proge so ena tistih klasik, ki se jih nikoli ne naveličam. Letos pa so črte tako ali tako in. Na koncu še kotiček interierja , ki je prav tak, kot bi si ga ustvarila sama. Lepa keramika, pletena košara, tulipani in rumeno siva barvna kombinacija. Aaahhh!
Kako ste pa kaj vi? Imate kake hude načrte za to pomlad? Kaj  so tiste malenkosti, ki vas spravljajo v dobro voljo in v pogon?

10 komentarjev:

 1. Kako lep kolaž! Še posebej mi je všeč 2., 3., 6. in 9. okvirček (hitro štet!)! :)

  Jst si kakšnih hudih planov ne delam, ampak se preprosto poskušam prepustiti toku toplejših, daljših in na splošno bolj prijetnih dni.

  Živela pomlad! :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Sprehod v naravi, božanje sončka in poslušanje petja ptic - neprecenljivo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Jaz bi lahko tvoj seznam kar skopirala. Pomlad je tu!

  OdgovoriIzbriši
 4. skodelice ukradem...pomlad pomeni, da neham nosit šale, da gledam v nebo, da me zjutraj zbudi žvrgoleča perjad ki domuje v naši palmi, cipresi in bližnji okolici, da je dan neskončno dolg, da bom čez dva tedna brez žab, da si nalakiram nohte na nogah, da strmim v morje, ki se lesketa. Še malo in se bom lahko zleknila v travo. To!

  OdgovoriIzbriši
 5. Ja, pomlad je končno prišla. Juhuhu. :) Včeraj sem dobila prvi spomladanski šopek. Se veselim, da bom čez vikend oprala vse šale, kape, bunde, jakne in jih končno pospravila v omaro. :) In potem nas čaka mini prvomajski dopust, pa nabiranje žajblja, smrekovih vršičkov, dolgi sprehodi, kolo, pa delo okrog hiše... Super bo!

  OdgovoriIzbriši
 6. Pri meni bo najbrž to pospravljanje zimskih oblačil trajalo. To mi je poleg likanja najbolj tečno opravilo. Prvomajske počitnice pa tudi jaz že težko težko čakam ;).

  OdgovoriIzbriši
 7. Luškan kolažek!!!
  Pomlad... ah... Nujno zaključit en projekt in se potem lažje prepustit dnevom...Sicer pa vedno štejejo drobci...Prijeten klepet. Zadovoljstvo otrok. Okusen sladoled...Potep kar tako...
  Sončno pomlad želim!

  OdgovoriIzbriši
 8. dvajset dni si ze odsotna.
  javi se, trinajstka!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Res je Henry....mal mam slabo vest ;)! Lenarim na morju. Bomo organizirale kako blogersko srecanje, kaj pravis?

   Izbriši
  2. zmenjeno! sporoci kdaj. :)

   Izbriši