sreda, 4. maj 2011

Rituali


Odhajam v južne kraje (Atene), pa ne za dolgo, ampak ravno za toliko časa, da bom pogrešala najine rituale. Tale kolaž zgoraj je za mojega dragega, ki je mojster čajne ceremonije. Kateri čaj izbrati za določeno priložnost, kakšno temperaturo mora imeti voda, koliko minut naj čaj ostane v njej....Vse to in še na estetski moment nikakor ne smem pozabiti. Katere skodelice bo izbral, tiste porcelanaste nežno rumene, štiroglate rjave, morda malo večje bele z drobnimi modrimi cvetki, ki jih imam jaz najraje...Stvar navdiha. Saj bo luštno, obiskala bom svojega tamalga bratca in njegove punce, odkrivala nove okuse in po vsej verjetnsti spoznala še kakega novega sorodnika. Če bo lepo vreme skočimo še do morja, ja to bi bilo zaželjeno in mimogrede bo minilo. Mogoče bom imela srečo in odkrijem kako izjemno skodelico ali pa čajnik, za najino zbirko. Saj vem, da vas ni veliko, pa vseeno me zanima, kakšne rituale imate pa vi?

5 komentarjev:

  1. Lepo se imej v Atenah!
    Nimam kakšnih posebnih ritualov. Sem kofetarica, jutra brez kavice v svoji šalčki si težko zamišljam. Me pa Daša razvaja s popoldanskim obrednim kuhanjem čaja. Še en ritual je uvedla - dopoldan nama naredi svež zelenjavni sok in tega res nekako obredno spijeva.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Mateja, mislim da bo luštno, še posebej če bo vreme naklonjeno. Pa saj imaš rituale, jutranja kavica v posebni šalčki in pa tole s sokom in Dašo. Mislim da jih imamo v povprečju več kot se nam zdi, samo da so eni bolj tihi in neopazni, drugi bolj pompozni, za tretje pa sploh ne vemo, da jih imamo, ker so že tko pod kožo zlezli, da jih sploh ne opazimo.
    Držim pesti za Dašo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj ritual zjutraj je sveže stisnjen sok - največkrat v tem času iz ananasa, pomaranč in jabolk ali pa iz kivija. Preden sem začela s sokci, pa je bilo že sicer vrsto let zjutraj pri meni obvezno sadje.
    Srečno pot!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ste ženske! Tudi jaz sem nekaj časa veselo uporabljala sokovnik.Še najraje pozimi, ko običajno jemo manj svežega sadja in zelenjave, sem tudi naredila eno sadno zelenjavno kombinacijo. Najpogosteje sok iz domačih jabolk, ker niso tako lepi kot štacunski, jih otroci ne jejo najraje in da bi bilo bolj pestro sem dodala korenček, rdečo peso, pomaranče in žličko medu. Tega smo imeli res radi ampak mamika se je mal naveličala neskončnega drgnjenja sokovnika....pa malo sem se polenila, priznam! Gourmet, tvoja kombinacija je tudi super, sem tudi že poskusila, le da si jaz dodam še ingver, ker imam rada malo pekoče in ker se panično bojim angine, ingver pa meda pomaga. Drugače imaš pa zelo lep blog. Ajdovo kašo obožujem, beluši tudi. Skupaj še nisem poskusila, ampak zdaj pa bom :-).

    OdgovoriIzbriši
  5. Ah, kako lep kolaž ... Jaz imam tudi čajni obred, ampak bolj skromne vrste in večkrat v družbi interneta (saj ni slaba družba, očitno), saj moj dragi ni ravno ljubitelj čaja (njegov odnos do čaja: "ja, ne, whatever"). Čudno, saj sem cimre pred njim vedno uspela navdušit za čaj;)

    OdgovoriIzbriši