četrtek, 15. december 2011

Božična dekoracija

foto Sara Domjan 


Skorajda v zadnjem trenutku, pa vendar če še niste okraševali, vas morda katera izmed objavljenih fotografij navdahne. Prvi kolaž je sestavljen iz moje (naše) letošnje okrasitve doma. Prejšnji teden je k nam prišla fotografirat simpatična Sara Domjan, in sicer za objavo praznične okrasitve v zadnji številki revije Jana. To je tudi eden izmed razlogov, da sem malo počakala s tole objavo. Tisti, ki redno spremljate domače bloge najbrž Saro že dobro poznate po njenih krasnih fotografijah in slastnih grizljajih, ki jih pripravlja in objavlja na svojem blogu. Sama ga spremljam že dalj časa in prav vesela sem, da sva se spoznali. Tudi tokrat je naredila super fotografije, se vam ne zdi?
Spodnja dva kolaža pa sta sestavljena iz fotografij, ki jih imam spravljene na Pinterestu. Meni je letos še posebno všeč taka čisto preprosta in ne preveč barvita varianta okrasitve. Bel ali natur ovojni papir, storži in veje iz sprehoda po gozdu, kak lep okrasni trak in to je to. Kako boste (ste) pa vi letos okrasili?





9 komentarjev:

  1. wow kako je to lepo :)))) taka skandinavska hišica dekoracija noro lepoooo :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za povezavo k Sari; takoj ko napisem tole grem raziskovat njen blog.
    Tvoji kolazi so res lepi, posebej mi je vsec smrekica iz pobarvanega naplavljenega lesa. Povej, kdaj bo objavljeno v Jani, mogoce narocim eno stevilko preko mame.
    Pri nas je bozicno novoletni cas popoln vsakdan. Tu v Izraelu teh praznikov seveda ne praznujejo (vsaj velika vecina). Mi pa smo vseeno doma postavili eno mini bozicno drevesce, plasticno in z dokaj oskubljenimi iglicami ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Navdušena!, predvsem nad utrinki vašega doma :-)

    Ogledala sem si vse fotke/kolaže, najbolj skrbno No.1, a na koncu mi pogled uhaja v levi spodnji vogalček (adventni koledar, ne morem se ga nagledat) in desni zgornji vogalček - k Tebi ❤

    OdgovoriIzbriši
  4. prvo. lepo pofotkana dekoracija v vašem domu. saj veš...men je itak vaša hiša najbolj debest:)) dekoracija pa je tudi super!

    Pri meni /nama v bistvu ne krasim zaradi božiča ali novega leta, ker med prazniki midva praznujeva samo solsticije:)) sva new age pogana:) jaz sem veliki častilec narave, zato krasim dom neprestano. vsak letni čas. spomladi s zgodnjim cvetjem, bnrsti na vajah, ki se prebujajo, travo, mahom itd, poleti s školjkami, kamni, naplavinami rek, perjem ptic, jeseni s bučami, jabolki, storži, cvetjem, košarami, gobami...in zimi s papirnatimi snežnikami itd...vedno si nekaj izmislim. veje so pa stalnica in kamni. folk mi že tko za hec kak kamen prinese, najbolj se pa spomnim moje mentorice za fotografijo, ki mi je na zadnji skupni kavi v roko stisnila kamen. kar solze sem požrla. meni pač kamen in veja nekaj pove. res pa je, da sem poklicno gozdarka in vej ne sekam, režem itd...naberem to, kar je narava dala. edin tašča, ona mi pa nosi narezane:))) sem bla dolga ne?

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala lepa punce, zlo rada prebiram vaše komentarje :).
    Perpetiwa; dobr si opazila, čist so me zmešali ti skandinavci, vedno bolj in še kar me drži :).

    Maja; veš tudi mi smo danes še vseeno postavili eno od mačkov že malo oskubljeno smrekco. Tamali se prav nič ne zmenijo za moje deco ideje, oz njim se zdi sicer čist luštno ampak brez smrekce pa ne gre :).

    Urška; hvala za pohvale ampak moram priznat, da je naš domek običajno čist razmetan. Tole fotkanje se je dogajalo, ko so bili še fantje v vrtcu in v šoli in jaz sem celo dopoldne divje pospravljala :). Uspela sem se samo na hitrco stuširat, preden je Sara pozvonila na vratih :)). Sploh nisem pričakovala da bo škljocnila tudi mene.
    Arnela; ne, ne čisto nič nisi bla predolga. Rada berem tvoje komentarje in prepričana sem, da tudi drugi.

    OdgovoriIzbriši
  6. V teh deževnih dneh, ki niso nič praznični, si vnesla lepo vzdušje. Krasni kolaži, vejnate dekoracije v kombinaciji z belo...pravi cukr. Jaz obožujem les, nasploh naravne stvari in bela jim da luč. Tudi sama imam doma veje, ki pa še čakajo na okrasitev, ma je vse tako razmetano, da niti nebi prišle do izraza, sinu pa za to ni niti mar. Važna je smrekca :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo, zelo lepo! Paša za oči, ki se prav spočijejo na teh fotografijah. Po pravici povem, da me je tole nedecembersko vreme in vzdušje kar zavedlo, saj nimam za Božič še nič kaj pripravljenega. So mi pa všeč drobcene lučke in sveče, ki delujejo tako pomirjujoče.
    Mi lahko pošljete vaš kontakt - kupila bi rada vašega mucka, pa ne pridem do vas...

    OdgovoriIzbriši
  8. Ooo, to leto pa bo marsikdo uporabil pak papir (vključno z menoj), ki je tako lepo platno za dekoriranje.
    Po lanski disko varianti se bo prilegalo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovit domek, kolaž in čudovite fotke :)!

    OdgovoriIzbriši