četrtek, 10. januar 2013

Oloop

Foto: Katja Nared  (Jasmina Ferček, Katja Burger in Tjaša Bavcon - OLOOP DESIGN)

Oloop-ke so punce ki so me že dolgo časa nazaj navdušile, vse odkar sem prvič videla tiste njihove fine filcane žajfice v trgovini Ika. Potem sem jih začela spremljati in ugotovila, da njihova preprosta a učinkovita estetika diši po skandinavskem dizajnu. Naslednja stvar, ki me je dobesedno vrgla iz stola pa je njihov projekt Razkrite roke. Tale zapis sem nameravala napisati enkrat jeseni, ko sem si v Etnografskem muzeju ogledala raztavo izdelkov iz omenjenega projekta. Počasna sem, vem ampak nikoli ni prepozno, ane?

Razkrite roke / Hands revealed

Razkrite roke / Hands revealed

Razkrite roke / Hands revealed

Razkrite roke / Hands revealed

Razkrite roke / Hands revealed

Razkrite roke / Hands revealed

Razkrite roke / Hands revealed
Oloop deluje na različnih področjih vizualnega ustvarjanja. Zanimajo jih posegi v prostor in povezovanje oblikovanja z družbeno angažiranimi projekti.
Pred kratkim so v ljubljanski galeriji Kresija pripravile zanimiv projekt, tekstilno istalacijo v nastajanju, ki so jo poimenovale Povezave.Sldenje sem žal zamudila, čeprav bi  se z veseljem preiskusila v ročnem kvačkanju in prepustila da mi misli odplavajo daleč stran. želim si da bi bilo takšnih kreativnih združenj in zanimivih projektov še več. Če vas je tale zapis pritegnil in bi si želeli izvedeti še več, pokukajte na njihovo spletno stran in FB stran.

Foto: Katja Nared , Povezave, Galerija Kresija, Ljubljana / Connections
It is quite a while ago,ever since I first saw  their fine felted soaps at trade shop Ika, since I have noticed the girls from Oloop. Then I started to follow them and found that their simple but effective aesthetics reminds me of Scandinavian design. The next thing that literally kicked me out of the chair, was their project called Hands revealed.This blog post was ment to be written this autumn, when I saw the exhibition of items made for this projekt, at the Ethnographic Museum in Ljubljana.I'm slow, I know but it's never too late, right?

Oloop works in various fields of visual creativity. They are interested in land development design and integration of socially engaged projects. 
Recently, they interduced us an interesting new project in Galerija Kresija in Ljubljana , textile istalation in progress, which they named Povezave-Connections. Unfortunately I missed that, but would be more than happy to try  manually crocheting and to allow  my mind to wanders far away. I wish there were more creative associations and therefore more interesting projects like this. If you  want to know more about this girls, have a peak at their website and FB page.


7 komentarjev:

  1. Super so tele punce, super so tole naštrikale! Tisto okrogli velikansi jaboozi na tleh so zakon!

    OdgovoriIzbriši
  2. joj, tole mi je pa všeč :)
    škoda, da nisem videla tega projekta Povezave v živo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz jih spremljam že nekaj časa, ker so res dobre. Pa te debele, mehke niti res izpadejo odlično. Iz preprostih stvari naredijo dober design. Sploh mi je pa všeč, da se štrika, veze, šiva,... na vsakem koraku, kot nekoč.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je Darja, preprost dizajn oz ideja je vedno najboljša. Sicer se pa meni tudi zdi, da se te "stare" rokodelske tehnike spet oživljajo, super res.

      Izbriši
  4. Kako lepo od tebe, da si opozorila na ta dekleta!

    OdgovoriIzbriši
  5. oloopke so fenomenalne.
    vsakič znova sem navdušena, ko predstavijo novosti. zgleda zmeraj kot neka čisto nova smer, ko pa pogledaš vse njihove projekte/izdelke je to njhovo gnezdo samo obogateno in čisto ločično nadgrajevano

    OdgovoriIzbriši