petek, 7. februar 2014

Petkova barvna inspiracija




Od nekdaj sem rada gledala takšne in podobne barvne inspiracije po drugih blogih. Zato sem se odločila, da vam tukaj enkrat tedensko postrežem z barvno inspiracijo. Barve imam zelo rada, sem šla pa že skozi več različnih obdobij. Pri oblačenju recimo, se redko odločam za rdečo barvo, pa tudi sicer ni ravno ena izmed mojih ljubših. Že več let se me drži siva barva in sicer v vseh možnih variantah in odtenkih. Še vedno mi je zelo všeč sivo rumena kombinacija ali pa sivo turkizna, ki je poleg različnih odtenkov zelene tudi ena izmed mojih najljubših barv.
Pri oblačenju kakor tudi za interier najpogosteje jadram med dvema popolnima kontrastoma. Všeč mi je črno bela in monokromna skandinavska preprostost, po drugi strani pa me zelo privlačijo bohemsko opremljeni prostori in tudi slog oblačenja. Mehke pisane tkanine, veliko vezenja, mešanje barv in vzorcev, ki ustvarja orientalsko ali če hočete počitniško vzdušje.
Pri črno belih skandinavskih interierjih mi je všeč ker izgleda vse tako preprosto in svetlo. Če dodamo zraven še malo lesa, rastlinsko zelenje, tople volnene tepihe in blazine, pa kakšno kožo, dobi tak prostor mehkobo in toplino. Z minimalnim barvnim posegom, kot so recimo neoni ali pa kaka druga živahna barva in morda še kak detajl v sivi je pa vse skupaj še veliko lepše.
Tale fotografija zgoraj, me je navdušila prav zaradi barv in krasne žametne zofe, ki kar vabi po tem da se z knjigo v roki pogreznemo vanjo in uživamo v vsej njeni gostoljubni mehkobi. Sivo vijolična in dusty pink barvi data prostoru mehkobo. Za element presenečenja poskrbi čisto mala infuzija rumene, travnato zelena pa kontrastno izstopa.
Vam je všeč ta prostor? Katere so pa vaše najljubše barvne kombinacije?

4 komentarji:

  1. Valentina, tale slik'ca in zofa tudi mene vabi k branju. In mi je všeč! Zelo, čeprav me zadnja leta mika, zelo mika vse v beli, z nekaj sive in črne kombinacije. Tista prostornost, ki jo pričara belina, se mi zdi neizmerna.... Sicer pa v osebnem oblačemnju tuhtam, kako bi se počutila z manj črne. Za dodatke že poskrbim, le, ko odprem omaro...
    Bodite lepo! In... ja, naj bo danes dan za zofo, fotelj ali kavč in knjigo:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja res je Sabina, ta belina skandinavskih domov da prostoru zračnost. Tudi meni je zelo všeč, samo res ne vem kako bi mi to uspelo vzdrževat. Mož me je komaj prepričal da si nisem omislila belega kavča. Njegovi argumenti so bli kar tehtni, da on bi r5ad doma v miru užival ne pa poslušal, kako jim vsem po vrsti (mojim trem fantom namreč) težim, kaj smejo počet na kauču. Bela tla so tudi super, še povečajo prostor, samo imam imformacijo iz prve roke....moj brat si je v svojem arh. biroju prepleskal tla na belo in pravi da je kar zelo občutljivo, pa še vsaka packa se vidi. Skratka, čisto beli interierji bodo zame še nekaj šasa samo sanje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ha,ha, naj živijo sanje! Moje sežejo daleč in visoko:)
    Morda pa se nam kdaj uresničijo. Ali ščepec njih...

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je tale interier pretemen.
    Naslednjič ko bom opremljala bom opremljala v natur lesu, beli in sivi. Dodatki pa bodo taki, da se jih lahko vsako leto po potrebi menja. Prvo leto bodo rumeni. :)
    Zdaj imam bela tla v kopalnici. Never again. Vidi se vsak las, prah in mokra stopinja.

    OdgovoriIzbriši