ponedeljek, 14. april 2014

London calling

SCP

SCP

SCP

SCP

Tole objavo sem pa mečkala do nezavesti. Malo tudi zato, ker sem ugotovila, da pravzaprav nimam veliko za povedat. Tale fotoreportaža iz londonskih interior dizajn štacun je bolj ali manj samo paša za oči. No, nekako tako je izgledal tudi moj šoping, bolj z očmi kot z denarnico.
Prvič sem bila v Londonu z mulčki. Tja smo se odpravili na željo starejšega sina in sicer med zimskimi šolskimi počitnicami. Nismo ravno smučarska družina, čeprav smo radi v naravi in tudi na snegu. Ponavadi gremo v hribe in se sankamo ali pa gremo tečt na smučeh, toda letos kot veste snega pravzaprav sploh ni bilo in tako je padla odločitev za London.
Moj seznam razstav in kotičkov, ki bi jih rada obiskala je bil ob prihodu domov skorajda v celoti neodkljukan. Sploh ne vem kaj sem mislila, kajti škorca sta imela en kup idej in ker so bile to njune počitnice sva se jima midva z moškim seveda prilagodila.

SCP

SCP

SCP

Anthropologie

Anthropologie

Anthropologie

Časa za samostojno vandranje po mestu pravzaprav nisem imela, sem si pa izborila sprehod po treh interior trgovinah in sicer SCP, West Elm in Anthropologie. V vsaki izmed omenjenih bi brez problema lahko zapravila po par stotakov, vendar nisem. Kupila sem si samo par dišečih sveč v West Elmu, ker so bile preprosto "neodoljive", sem pa potem naslednji dan, ko sem bila v Anthropologie ugotovila, da imajo še lepše in prav tako lepo dišeče. Žal mi je tudi za knjigo Sibelle Court, Gypsy, ki si jo že dalj časa želim in zdaj ko sem jo imela priložnost prelistati še toliko bolj. Ko sem jo pa imela v rokah in sem tehtala med da in ne, sem kar naenkrat ugotovila, da pa to res ni nekaj kar v tem trenutku nujno potrebujem. Sicer pa so tukaj še vedno spletne knjigarne in zagotovo pride trenutek, ko se mi bo zdelo, da jo moram nujno imeti. Vas zanima v kateri trgovini sem se najdalj časa zadržala? Saj ni težko ugotoviti, od tam imam največ fotografij, čeprav tudi drugi dve nista od muh.


Anthropologie

Anthropologie

West Elm

West Elm

West Elm
Pred kratkim, ko je imel moj mlajši sin rojstni dan in sem ga peljala v eno izmed trgovin z igračkami, sem mu rekla da si za toliko in toliko lahko izbere kar koli želi. Njegov zmeden izraz na obrazu ob dejstvu, da lahko zapravlja, pa spet ne preveč, me je zelo spomnil na moje občutke, ko sem si Londonu ogledovala, kaj vse imajo za ponuditi v omenjenih trgovinah.
Kakšne so pa kaj vaše nakupovalne navade? Koliko si dovolite zapravljati za lepe, vendar ne nujno potrebne stvari?


7 komentarjev:

 1. Glede na fotke, bi se jaz najdlje zadržala v West Elm-u.

  Sicer pa v zadnjem času za te stvari res malo zapravljam.
  Malo zato ker je moja denarnica bolj suha, malo zato ker čakam da začnem polniti nove police, malo pa zato ker imam vsega več kot dovolj.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kako bi me spravili iz West Elma ne vem :)
  Imam obdobja, ko sem precej racionalna in za dušo ne zapravljam, občasno bi se pa lahko rekli, da imam veliko dušo ali celo več njih... Sploh razne skledice in skodelice, aaah!
  Ampak kaj, ko take malenkosti tako popestrijo življenje.

  OdgovoriIzbriši
 3. Hvala za pašo za učke!!!!! Že to je nekaj:). Včasih se je dobro malce pocrtljat in si naredit dan bolj popoln, pa karkoli je že to. Cvetlica, skodelica...Večje nakupe vedno splaniram v naprej, kar slučajno se mi niti ne morejo zgoditi:)
  Sicer pa ni druge, kot da ponoviš London. Saj še vedno kliče...in meni sedaj odzvanja v glavi...

  OdgovoriIzbriši
 4. Jaz zapravljam preveč - za šalčke, krožnike ... Čeprav kupujem poceni, je to še vedno preveč za moj budget. Ampak to je za moj hobi, in ker nimam drugih dragih hobijev, si dovolim. ;)

  OdgovoriIzbriši
 5. Fino. Potebujem sina ali dva. Bi šla tudi na špancir po teh trgovinah v Londonu. :)
  Takih stvari ne kupujem veliko, čeprav me dostikrat prime. Imam taščo, ki nas zalaga z lepimi skodelicami, pa kljub dokaj veliki vitrini zmanjkuje prostora.
  Sama pa se ne morem upreti knjigam, priročnikom in podobno. Kjer so kakšna znižanja priročnikov, tam sem jaz. Takrat nujno vse potrebujem. :) Pa vrtnarijam se ne smem približati. Te so šele nevarne. :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Ne smem si dovoliti!
  Je bilo obdobje, ko me je precej zanašalo, ja, pa sem si kupovala take lepe, luštkane, včasih neuporabne stvarčice... in to se doma nabira, lovi prah, dela gnečo.. jaz pa bi nekoč rada imela malenkost bolj prazno stanovanje ... in malenkost bolj polno denarnico :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. haha mojca, jaz si tudi to dopovedujem, manj stvari in bolj polna denarnica :) Se moram kar pogosto nazaj držat, saj imam teh spotov, ki me pritegnejo, čisto preveč. Tudi jaz sem šibka na vrtnarije Roxanna, odkar imam velik vrt še toliko bolj. To je lahko tudi precejšnja obremenitev za budget, še posebno če se še učiš, tako kot jaz in moraš kako rastlino kupit tudi po dvakrat. še dobro da imam občasno svoje nenakupovalne dneve-takrat se mi zdi da je vse preveč drago in da pravzaprav čisto nič ne potrebujem.

   Izbriši