petek, 14. oktober 2011

Orehovo leto


Moj dragiša pravi, da je letos orehovo leto. Seveda mu verjamem. Itak! Sicer pa je to jasno že ob pogledu na košaro tam zgoraj. Na vrtu imamo en oreh, na njem je otroška hišica na drevesu, ki ima pločevinasto streho. Že dober mesec orehi odpadajo ob vsaki manjši sapici, mi pa smo deležni nenavadnih zvokov. Neke vrste improvizirani tolkalni jazz. Predstavljajte si, kako je, če močno zapiha ;).

My man says that this is the walnut year. Of course I believe him, anyway! Otherwise, that is clear already if you just look at that basket on the photo. We have a walnut tree in the garden and there is also our children's tree house with a tin roof. The nuts fall off at every small breeze and we enjoy listening the unusual sounds all day long. A kind of improvised jazz. Imagine the sounds when the wind blows stronger ;).



9 komentarjev:

  1. Kako lepo tihožitje! Zdaj pa bo delo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Orehov jazzy koncert - če to ni krasno! Takšne simpatične zapise imaš,s krasnimi fotkami, res z veseljem prebiram tvoj blog!

    OdgovoriIzbriši
  3. Cel tolkalni orkester, ki pa vam verjetno ni ravno prijeten ob vsaki uri, še posebej ponoči. Je pa krasen ta kolaž. To bo orehovih sladic.

    OdgovoriIzbriši
  4. O hvala Mateja, vesela da me obiskuješ :)!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tale vaš koncert mora biti res zanimiv:)
    Krasne fotke si posnela!

    OdgovoriIzbriši
  6. oh great, walnuts! We have a hazelnut tree in front of our house but walnuts are even better :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mm kaj pa bo dobrega iz teh orehov? Orehovec mogoče? :) Joj midva sva ga lani delala (prvič) in sva potem mogla čistit in drgnit, ker je bil ves delovni pult pobarvan. :) Je pa uspel, in je bil zapakiran v lične stekleničke, ki sva jih potem podarila za božička, nekaj sva jih pa tud zase obdržala, tko da se je trud splačal :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Iz teh orehov je že (bil) orehovec. No ja, iz zelenih seveda. letos je res noro veliko orehov, tako da iz tehle, zrelih, bodo pa kaka zimska peciva in piškoti. Orehovec je pa super ratal, tako dobr, da sva (smo) že vse popili. Mi je kar malo nerodno, tudi jaz sem mislila da ga bom dala v kake lepe flaške za darila. Bom pa orehe kar še enkrat prelila z whiskey-em in bomo imeli še en krog. Mal bolj blag orehovec bo ampak nič hudega.

    OdgovoriIzbriši
  9. Wauuuu, kake slike! Orehi so zakon, čeprav so mi lešniki še boljši, sploh v sladicah.
    Pa tole hišico na drevesu bi tudi z veseljem videla!

    OdgovoriIzbriši