petek, 25. maj 2012

A Bout de Souffle


Do poslednjega diha sem navdušena! A marate stare francoske filme, a marate Belmonda, Godarda, A. Karino, Jeanne Moreau, Delona ....Jaz maram in to zelo! Še večji ljubitelj je pa moj moški, ki je pravi filmofil. Tale plakat je moje darilo, danes so mi ga še uokvirili in zdaj  tukaj v delovni sobi čaka na vesel in prijetno presenečen obraz. Moškega namreč ni doma, vrne se v nedeljo, je nekje daleč na jugu v pragozdu, skupaj s svojimi košarkaškimi prijatelji se igra "šport billyja". Midva z Belmondom ga pa čakava :). A ni dober, no!? Morala sem vam ga pokazat. Uživajte vikend.

I am thrilled till the last breath! Do you like old French movies, do you like Belmondo, Godard, A. Karina, Jeanne Moreau, Delon ....I do, very much! And my man do to, even more. This poster is my present for him. Today I´ve got it framed and now it´s waiting hire in his working room to see his happy and surprised face. You see, my man is not at home, right now he is far in the South. He is deep in the forest playing Sport Billy with his pals. But we are waiting for him, Belmondo and me :). Dont you think this poster rocks!? I simply had to show it to you. Have a great weekend

14 komentarjev:

  1. O ja, O JAAAAAA, obožujem vse kar je francoskega! Uber dober poster. Sem kar malo ali pa DOSTI jelious :D
    Uživajte v troje, dokler šte se sami ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Waaa, noro dobro darilo, jaz bi se ga tudi razveselila!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ojla, jaz pa ne poznam nič kar si naštela :) A sem premlada al premal razgledana? :) Bom mal prebrskala, da vidim o čem se gre hehe :)

    Najprej sem itak gledala, kako je lahko knjiga tok velika kot pol knjižne stene... no rabla sem minuto, ker sem šele potem prebrala :)
    Poster je dober. Škoda ker ima na njemu moški glavno vlogo in ne ženska... ker je darilo za moškega :)

    Kje bo pa visel, a? Namesto kamina? :) heheheh

    Fajn bodte, pa veselo skakanje po lužah! :)

    Sara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe Sara, res si premlada! še dobr, da imaš take že z mahom poraščene prjatlce, boš velik novega zvedla, o starih časih :)
      Drgač pa se mi zdi, da je Belmondo U. alter ego in a ne vidiš kak frajer je. On najbrž gleda kako luštno bejbo, ki gre glih mimo, ona ga pa ljubčka :)

      Izbriši
  4. Hvalaaaa! Doooooooooooober! Zelooooo!
    Prijeten,razigran in navihan vikend!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hm, men se zdi gospodič vsaj malce znan, tako na videz :D.Enkrat se pa spomnim, da mi je oče nekaj razlagal od Delona :), kaj točno pa nimam pojma :).

    OdgovoriIzbriši
  6. najprej sem navdušena nad knjižno polico, ker pri nas so knjige še vedno v treh vrstah, razstresene po vsem stanovanju..
    potem pa pride na vstro JPB, hmm, nikli me ni prebveč navduševal z svojo grobo privlačnostjo, prav tako ne nadlepi Alain ne bi pa imela nič proti Jean-Lousu Trintignantu ali senzibilnemu Gerardu Philipeu;) Zmeraj pa nora na Jean Seberg, Anouk Aimee in Jeanne Moreau. Ter nad vsemi Simone Signoret. nikoli pa ledena Catherine D.
    Je pa plakatprav lepa razglednica tistega pomembnega časa evropske kinematografije. Take, Fine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh Matilda, saj so tudi pri nas knjige raztresene povsod. Tukaj je sicer glavnina, ostale pa....hodnik, otroške sobe,spalnica, stopnišče...
      Še dobro, da nam niso všeč isti tipi, hehe....Čeprav, intelektualni zapeljivec Trintignant....tudi zelo všeč, pa še kateri.

      Izbriši
    2. Pa še nekaj sem pozabila pripisat Matilda. Ker smo Trintignanta navajeni-e gledat v vlogah intelektualnega zapeljivca in Delona kot gangsterja ali bad guya ti bo mogoče zanimivo pogledat film "Flick Story", kjer igrata ravno obratne karakterje.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Flic_Story

      Izbriši
  7. Poraščena z mahom pa res ne, :) prej z rožicami :) samo ne z mačehami heheh :) Btw upam, da že kej cvetijo vrtnice, moja je tok polna cvetov, da se komaj gor drži :)

    Drugače pa res tale Belmondo gleda drugo babo, c c c :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super darilo. A je bil obdarovanec navdušen? :)

    OdgovoriIzbriši
  9. absolutely loving it, thanks for all your sweet comments on my blog ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Tale film sem šla pred leti gledat v Kinoteko, pa bi ga šla z veseljem spet. Sicer nisem pretirana ljubiteljica starih filmov, vendar obstajajo določene izjeme. :)

    OdgovoriIzbriši