četrtek, 23. maj 2013

Sreča je opoteča



Tako, odločila sem se, da je skrajni čas, da se neham razjedat zaradi stvari na katere nimam nikakršnega vpliva. Nekaj časa ne bom gledala poročil in prebirala dnevnega časopisa. Brala bom več leposlovja in pregledovala lepe kuharske in dekoraterske knjige. Na TV-ju bom gledala samo še svoje "omiljene" sitcome (Seinfeld, Larry David, Trotterji, Frasier), obvezne nedeljske dizajnerske izzive na HGTV in sem ter tja kak dober film.  Držite me za besedo prosim. Če vam bom tukaj slučajno kaj jeremijadila, me lahko z vso pravico ožugate.
Danes sem si vzela prost dan. Šla sem na dolg sprehod z mamo, družbo sta nama delala njen pes Pino in naša Luna. Prijetno je bilo, mama je nabirala smrekove vršičke na obronku gozda, jaz pa sem se zapodila na travnik nabirat rožce. Malo sva si izmenjevali ideje, njej jih res nikoli ne zmanjka, in pogovarjali o vsem mogočem. Zdaj našo mizo krasi tale čudoviti šopek, jaz sem pa srečna, ker je za mano en krasen dan. Kiči, boste rekli, saj vem! Pa kaj potem, jaz imam rada kič, če dobro dene še toliko bolj.
No, če sem pa čist iskrena....Mičkeno mi srečo kali dejstvo, da sem prejle pojedla preveč lešnikove čokolade, za povrh pa še prilično bogato rezino ovčjega sira. Imam pa plan, to bom sanirala jutri ;)
Povejte, kaj pa vas odobrovolji v tistih dneh, ko imate poln kufer slabe karme nad sabo?

19 komentarjev:

  1. Jaz se poročilom že kak mesec izogibam in se definitivno bolje počutim :)
    Drugače pa, ko je črni oblak nad mano... se ponavadi zvlečem v posteljo, gledam humoristične serije, se bašem s smokiji in vztrajam toliko časa, dokler mi ne klikne, da se je brez veze sekirat :)
    Šopek je pa krasen ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Super si se tole odločila nič več poročil in cajtngov. Jaz ne berem in ne gledam že nekaj časa, ker je kot praviš sama totalno brez veze da se razjedamo zaradi stvari na katere nimamo nobenega vpliva.
    In to da si vzameš dan zase je top.Tako bi moralo biti vedno. En dan v tednu je tvoj, moj....in takrat počnemo kar nam je volja!
    P.S. lešnikova čokolada je zakon in nikoli je ni preveč <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo, da si si vzela dan zase. To je res blagodejno - kot lešnikova čokolada (edino slaba vest je pri tem odveč;-).
    Dobro je vedeti, da slabi dnevi pridejo in potem tudi odidejo. That's life. Jaz v slabih trenutkih rada preberem kakšno lepo, pozitivno misel, pa je takoj bolje. Pa "shoulder to cry on" tudi pride prav, kadar je hudo;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je pa všeč tale tvoj šopek, pove več kot stotisoč besed. koliko življenja, barv je v njem, koliko svetlobe. In najbrž je to tsito kar si doživela na ta dan. Pozdravljam vse kar si napisala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala punce za odzive. Suzana ja to sem tud jaz pozabila al pa namerno spustila, kouter in joj mi je kar nerodno....čips (namesto smokija). Poredno zlo :).
      Vidim da se vse izogibamo poročilom in da lešnikova čokolada ni samo moj greh ;).
      Špela, "rame za plakanje" je pa res nepogrešljivo, pa kak topel objem tudi.

      Izbriši
  5. Definitivno je fino, če odklopiš od poročil, novic in drugi vsakodnevnih smeti, ki kalijo duševni mir in jemljejo inspiracijo.
    Jaz se lotim preurejanja stanovanja, to je prestavljanja pohištva in svet je kar naenkrat drugačen.:))) Včasih pomagajo tudi barve in papir, pa sprehod na kak bližnji griček od koder se vidi vsa lepota narave.♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hrandica, res je, premikanje pohištva dela čudeže.

      Izbriši
  6. Jaz sem se od poročil osamosvojila že kaki dve leti nazaj. Ko sem bila noseča in se mi je zdelo, da bo kar konec sveta. Tudi vreme me ne zanima. Zjutraj pogledam skozi okno, na termometer, to mi zadostuje.

    Šopek je pa čudovit. Je tak, kot nam ga v teh dneh ponuja narava. Pisan, barvit, vesel. Aje ne, danes že sneži. :/

    Za boljše počutje v dani situaciji, pa priporočam obisk Idrijskega Turističnega rudnika. Nobene sile nam ni. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maš prav Anita, vaš rudnik je nekaj posebnega. Gremo včasih na izlet in še na žlikrofe.

      Izbriši
  7. Očitno nam vsem pomaga narava. Sprehodi, tek, vrtnarjenje.. karkoli :-)
    No, mene zna tudi mož (kdaj-pa-kdaj) nasmejati, ko sem najbolj jezna.
    Sicer pa ja... čimmanj poročil in ostalih senzacionalističnih sranj...
    Evo, pa nekaj priporočil za prijetne filme; Fireflies in the garden, The best exotic Marigold hotel, Calendar girls ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mojca, teh ne poznam. Bom poguglala in si kakšnega izbrala.

      Izbriši
  8. Čokolada z lešniki... šopek.. beauty of nature...
    Mega! Pomaga!!! Skoraj v večini primerov:)
    Sladkost z lešniki... (pa vsaj, ko ven ni mogoče... ko ni kakšne posebne inspiracije... )vedno pripomore, da sem vsaj bolj sladka:)
    Ostani tudi ti!
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha sabina, če bi se to tako merilo, torej koliko sladkega poješ....potem ni skrbi. v tem primeru sem prava čokoladna bomba ;)

      Izbriši
  9. Pozdravljena,

    Lep dan si si naredila in tvoj šopek je iz - tudi meni zelo ljubih rožic. Najbolj pa me je šokiralo, ko sem videla tvoje mačkone. Veliko, veliko let nazaj, mi je takšnega muca sešila, zdaj že pokojna, stara mama. Mucu je ime Gregor in nekaj časa sem imela idejo, da bi tudi sama sešila takega Gregorja. Vsi moji otroci so se igrali z njim in še vedno spi v postelji s tamalo. Enkrat ga bom slikala, takrat te pocukam za rokav, da ga pridi pogledat na naš blog.

    Dobro je videt tvoje mačkone, tako mlade in sveže. Zelo so mi všeč.
    Lp :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovit šopek! Pa zapoj si: ko si beden, daj, z dlanjo udari v dlan! In zapri se v srečni kotiček v svoji glavi. In potem z eno nogo ostani v njem, tudi takrat, ko po nesreči ujameš poročila na radiju. :) Morda pa boš enkrat dobila navdih in spremenila svet na bolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljena čarovnička iz male kmetije :). Oooo to je pa res zanimiva novica. Prosim fotografiraj ga, res sem firbčna. Veš se mi je enkrat zgodilo, da sem čisto podobnega muca vidla na eni stari fotki, po moji oceni iz 70-tih. U bistvu sem iskala ideje kako narest simpl šotor za igro mojemu mlajšemu sinu. Potem sem pa malo natančneje pogledala in noter v šotoru je bila muca, skoraj identična moji.
      Pa kaj čem zdaj, očitno po svetu tava duša ki ima podobne ideje kot jaz, mogoče sem pa jaz samo dvojnica ;).
      Irena veš da se trudim, spremeniti svet na bolje namreč.

      Izbriši
    2. Evo, je že pofotkan. Pridi naokrog :)

      Izbriši
  11. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  12. draga moja Valentina, če se samo za sekundo "obremenjuješ" s prevelikim kosom ali dvema ali šestimi čokolade in predebelim kosom sira, potem moraš vajo odklopa ponavljati vse dokler ne boš totalno in čisto in sploh uživala, tudi 3 dni po temu. nasvet stare mame Matilde. in poljski šopki niso nikoli kiči ;)
    Ko je dan lep je lep <3

    OdgovoriIzbriši