nedelja, 18. marec 2012

Sami doma!

"Tata je na službenom putu", mi trije pa sami doma. Pogrešamo ga in zato smo si natrpali urnik. V soboto je imel Nil svojo prvo tapravo rojstnodnevno žurko ( za prijatelje).


Bilo je...zanimivo in poučno! Hecam se, čeprav je bilo v resnici poučno. Nauk te zgodbe je, da bomo drugo leto, če se mene vpraša, praznovali v bližnji telovadnici. Zabava je sicer bila živahna, poslušali smo tole muziko tudi otroci so bli lušnti, kar poglejte jih...ampak mislim, da so me parkrat čisto povozili, zato sem si vsake toliko zapela Trkajev refren. Sama te male armade nikakor nebi "sfolgala", v pomoč so mi bile prijateljica, sestra in mama, ki je tudi spekla torto. Kljub temu, sem zvečer dobesedno padla v posteljo in se začela veseliti nedelje.
Danes sva s sestro odpeljali fante na kuharijo v Hotel Triglav na Bledu. Prebrisano, ne? Malo smo obrnili ploščo. Danes sta onadva kuhala nedeljsko kosilo medtem, ko sva se midve sprehajali ob jezeru.



In tale kulinarična delavnica v Triglavu je blazno resna reč, vam povem. Mulci dobijo kuharske kape, predpasnike in ordinirajo z glavnim kuharjem in pomočniki v čisto pravi profi kuhinji. Temu primeren je tudi jedilnik:

                                                Beluševa kremna juha s porfiteroli
                                                          in riževimi rezanci

                                                                  ***
                                              Rižota z bučkami, file potočne postrvi
                                                         Žafranova omaka
                                                                 
                                                                  ***
                                                       Nadevana telečja prsa
                                                           Cvetačni pire
                                                           Ajdov krap
                                                       Zelenjava na maslu

                                                                  ***

                                  Čokoladni mousse z jagodami in jagodnim sladoledom

Kaj pravite, ni slabo ne? Malo sem pofotografirala, preveč nisem smela. Tista blond skuštrana glava desno zgoraj je strašno grdo gledala. Pa saj, v bistvu ima prav! Tud mene bi blo groza tega prizora, da bi moja mama v taki fini restavraciji skakala okrog s fotoaparatom in mi delala sramoto. Sem se kar takoj na licu mesta posula s pepelom in pri priči nehala. Svojo potrebo po pritiskanju na sprožilec sem bolj ali manj iživela že prej, na sprehodu.



13 komentarjev:

  1. the last pictures are so peaceful, simply beautiful. Hope you had a nice weekend

    OdgovoriIzbriši
  2. Vau, čudovito! Žur je več kot očitno uspel, druščina je videti zelo zadovoljna :) In tale tečaj za otroke, krasno! Kot si rekla, jedilnik super, tole izgleda resnično resna zadevščina :). Me izredno veseli, da kaj takega organizirajo za otročke!

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo, sem prav nostalgična postala ob slikah rojstnodnevne zabave :)
    Hrana izgleda božansko!

    OdgovoriIzbriši
  4. Full dobro!! Upam da si se vsaj v nedeljo imela nedeljsko (no, po razvajanju sodeč, vsekakor) ter odvrgla izmučenost sobotnega PARTYa :D.
    Pa tudi sobota je bila super, kolikor vidim. Pozitivna, nedolžna, iskrena, polna smeha...just the way we like it.
    Super zadeva, takšni tečaji!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ko mačke ni doma, miši plešejo...:)))

    Ja, takšne kuharske delavnice so super. Nisem vedela, da jih imajo tudi tam. Pred leti je bil pa Anže na eni in sicer, v Mestnem muzeju, kjer so tudi kuhali od predjedi, glavne jedi in deserta in to francosko kuhinjo. Bila sem čisto presenečena kaj vse so sami skuhali. Na koncu so se mi sline cedile, bila sem lačna, jedli pa so samo otroci, starši smo pa z žalostnimi obrazi le gledali...:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno! Sem ravno zadnjič enkrat brala o teh delavnicah v Hotelu Triglav. Menda imajo tudi nekaj za odrasle. Videti je precej obetavno;-)
    Verjamem, da si padla v posteljo. Tudi mi imamo očka na službeni poti in bom danes brez dodatnih mulčkov (beri dva plus pes) padla v komo...

    OdgovoriIzbriši
  7. Nadvse pester vikend je bil, a doživet in verjamem, da ko se ozreš nazaj, za pet zvezdic:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Bom kar povzela tale zadnji Sabinin stavek v odgovor vsem, ki ste mi poslali komentarje. Točno tako, bilo je naporno ampak zdaj se cmi zdi pa fino da sem speljala in otroci so tudi menda navdušeno doma pripovedovali o zabavi. Samo da je naša Albinca (vodna želvica) preživela....skoraj bi jo namreč do sitega zdelali :). Nekdo ji je v akvarij vsul kar celo škatlo briketkov (pojedla pa naj bi 2 na dan!!!!). Še dobro da smo pravočasno opazili in Albinco začasno izselili. Pravi mali parkeljčki so mulčki takole na kupu.

    OdgovoriIzbriši
  9. zveni zelo zanimivo in dobro...
    :)
    Valentina, ja žal nisi prišla na vrsto za tale Craft it forward projektič ampak jaz z veseljem naredim s tabo kak swap če si za... tvoje zaspane muce so mi namreč zelo zelo všeč.
    Lep vikend tebi in tvoji družini!

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala Ana! Sicer pa velja, takoj sem za swap, ker so tudi meni tvoje zadeve všeč. Se bova vse zmenili, ko bom imela kaj zaloge. Trenutno nimam nič in tudi časa za šivanje ne. Sem zabredla v en projekt, ki vzame precej časa. Kmalu bom in z največjim veseljem :).
    Lep vikend tudi tebi!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ola :) kok lep happy birthday :) včasih prav pogrešam otroška leta, ko smo še praznovali s tortico baloni in darili :) danes če spijemo en koktejl je veliko :)

    Kuhanje s kuharjem je pa ful dobra zadeva, tud jaz bom šla, čeprav sem velika :) majo tud za take tečaje :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja prou maš Sara, to je ziher super, da te uči en profi kuhar. Jaz se bom tud enkrat odločila.

    OdgovoriIzbriši
  13. No vidiš, da je šlo. Sem pa vesela, da je želva preživela:) Tvoj večji sin je bil verjetno navdušen nad kuhanjem v hotelu a ne?

    lp

    OdgovoriIzbriši