petek, 2. november 2012

LUNA





Dovolite, da vam predstavim našo novo družinsko članico Luno. V naše življenje je prišla zelo na hitro in s seboj prinesla cel kup sprememb. Nekatere so super, druge malo manj, ampak počasi se navajamo in vedno bolj luštno nam je skupaj.
Že dolgo je, odkar sem imela psa in zato sem tudi pozabila, da je z malim kužkom skoraj tako kot z dojenčkom, samo da brez pleničk. Saj veste na kaj namigujem? Ja, polulano in pokakano imamo po celi hiši in posledično imam jaz sesalec in djoger (to je tista reč za pomivat po tleh) v rokah še pogosteje kot sicer. Ta faza bo, upam, kmalu za nami in potem se bom iz Fate lahko spet prelevila v fino gospo :). Veliko manj sem pri računalniku in tudi za šivanje mi je v zadnjem mesecu zmanjkovalo časa, po drugi strani pa je super, ker sem, oziroma smo, še več zunaj na sprehodih in tudi na bližnje hribčke skočimo še pogosteje kot sicer.
Je pa Luna pomembna, če že ne skoraj enakopravna članica novega projekta, ki sva ga zagnali s prijateljico Majo. Z nama je bila pri notarju, pa na banki, na več sestankih. Notarko je Luna tako očarala, da sva dobili celo malo popusta na storitev.
Skratka, kot sem že omenila, Luna se je popolnoma vključila v naš dinamičen vsakdan.
Vas zanima kako kaj shajata z našo ljubo Frido? Hmmm, kot pes in mačka dobesedno. Zelo počasi gre njuno spoznavanje in približevanje, tako počasi, da ju po dobrem mesecu še vedno ne upam pustiti sami. Saj veste, o tem sem že pisala, da je Frida "natural born killer" v enem zelo finem in simpatičnem telescu. Z Luno se malo ovohavata, celo nežno medsebojno umivata, potem pa naenkrat zaslišimo pihanje in cviljenje in obe punci zviti v klopčič. Položaj za katerega se zdi, da ne ena ne druga v njem ne uživata.
Zdi se mi, da se bo Luna kar pogosto pojavljala tukaj, zato naj bo za tokrat zadosti besed. Nadaljevanje vsekakor sledi, prej ali slej, medtem pa naj spregovorijo podobe.
Lep konec tedna vam želim.

14 komentarjev:

  1. Super, me veseli, da imate tudi pasjo družbo. Luštna psička in luštno ime! Čimprej postanite čisti;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. OOodličnoo! Psi so zakon! :) Tudi sama imam psa, maltežanko Ajo in ob tvoji objavi, sem kar podoživela naše uvajanje in spoznavanje ... Ko enkrat "ujameš ritem", je super! Držim pesti, da ga ujamete čim prej! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Frida my dera, najprej besedica zate. Ši... se pač zgodi;) Saj veš, da si ti The Queen in da ta mala smrdljiva kepica nima čisto nobene besede pri tem, kaj pa kako in kdo in kaj...ja, ja, tega ti res ni bilo treba, ampak pomisli, da so mladički (človeški in tisti ki so bolj poraščeni in imajo čna in maldostna, da ne govorimo tudi rep)navdih in vzpdbuda in boš zuaradi dogajanja bolj gibčna in v trendu in ne bo potrebno konzumirat Taljhkih kroketov. Vzemi to kot izziv:*
    Tako, zdelo se mi je pomembno, da se najprej pomenim s Frido, ker poznam take prišel je nov dojenček¨¨ situacije;)
    Fletna je tale vaša punčica in življenje dobi nov ritem. Booooooljšiiiii!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha, ha Matilda, bom posredovala gospodični Fridi. Tud jaz sem se z njo že mal pogovorila ;). Fanta pravita, da sta Frida in Luna kot Garfield in Odi in zdi se mi, da je zares tako. V bistvu se imata čist radi ampak pokažeta pa tega ne preveč. In res je hecno, ko sta zaspani in polenjeni na kavču se božata in umivata, potem pa to postopoma preraste v ravsanje in lovljenje po hiši.

      Izbriši
    2. se opravičujem za zatipkavanje (tema pa tv);I

      Izbriši
  4. Iiiii, super pridobitev. Muce so krasna bitja, ampak psi so pa razred zase. Uživajte skupaj! Upam, da bo Luna redno "nastopala" na blogu ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. No, pa smo jo končno dočakali na blogu. :) Zelo je fletna! Uživajte v skupnih dogodivščinah.

    OdgovoriIzbriši
  6. Frida je kraljična saj veš to ane? :) Luna je pa tak cukrček. Se bosta že "unesli". Sploh če se že umivata med seboj....

    Fini ste! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda Ana, Frida je naša kraljica :), Luna je pa res cuker in mrdalo, ko se bo mal skulirala, pol jo bo pa tud Frida lažje in dalj prenašala. Zdej zdržita par minut, dokler Luna ne začne pretiravat z navdušenjem ;).

      Izbriši
  7. Jako prikupen pesek, kar še kakšno slikco :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Prikupna je ta vaša Luna!!!
    Daj, eno fotko v duetu, prosim:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Se bom potrudila Sabina, ampak kot sem že rekla, Luna je mrdalo in v duetu je še veliko težje :). Imam par fotk samo so vse spacane :). Saj ju bom ujela, enkrat te dni, obljubim.

    OdgovoriIzbriši