torek, 23. avgust 2011

S sonca pod kap

Kaj pa naj človek drugega naredi, kadar so takšni "pasji" dnevi. Z mojimi fanti smo se odpravili v Bohinj, ki je naša najpogostejša poletna destinacija. Poleg morja, se razume. Ker smo letos na morju manj kot običajno, se pogosteje odpravimo na Gorenjsko. Pa tudi na Dolenjsko gremo radi, k našim dragim prijateljem, ležat pod trto in se vozit s traktorjem. Zdaj, ko imamo vsi škorčke, nič več ne skačemo v mrzlo Krko, ampak se raje zapeljemo v Dolenjske toplice. Tudi prav, samo da je zraven voda. Če ni jezera, reke ali bazena, pa se tudi najde priročna rešitev. Tu so vodne bombe, ki jih imamo pri sebi vedno polne žepe, kar tako, za vsak primer, če komu postane neznosno vroče ali pa malo drugače, bolj za hec. Malo sem že naveličana poletne vročine, čeprav mi je po drugi strani kar malce žal, da se že izteka. Tako je vsako leto: težko čakam na novi letni čas, kar koli že ta prinaša - jesenske barve, buče, hladnejše dneve in sneg, ali pa vnovično prebujenje narave .... Kmalu ko se bo jesen zresnila in dozorela, bom začela pogrešati lahna oblačilca in poležavanja v viseči mreži.

These last few days are too hot to work, so me and my boys decided to cool down in our usual sommer destination Lake Bohinj. We also went to wisit our dear frends in the contryside of Dolenjska region, where we use to swim in a beautifoul river Krka. But now we all have small kids, and we adapt, chooseing a compromise, swiming pool in Spa Dolenjske toplice. But just in case there is no lake, river or even no swiming pool, we allways carry water bombs in our pockets. They are great, we love them! I'm allready looking forvard a new season, Autumn colors, colder days and new hollidays....in one way. But when the Autumn starts to become more and more cold and rainy, I'll miss the laisy sommer days again. Same story, every year. Vsakič ista zgodba.

6 komentarjev:

  1. Kadar ste že na Dolenjskem, pejte še streljaj južneje, na Kolpo :-) klik Zelena senca in neklorirana voda, njamiiiiii :-) Jaz se že veselim naslednjega konca tedna ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Imaš predlog še za kakšen izlet v hribe okoli Bohinja?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nadležna reč.. zadnje čase večkrat napišem komentar, ga hočem objavit in potem izgine. Prav, pa naj bo še en poskus :)
    Luštno, da se toliko potepate in uživate. Ko bo malo slabše vreme, pridem na čaj, zdaj, ko sva blizu :)
    Ravno včeraj sem v mreži premišljevala, kako hecno je tole vreme. Še včeraj je bilo grozno vroče, mreža na senčni strani vrta. Prav kmalu pa jo bo verjetno treba preselit na sončno stran, da bo še prijetno ležat v njej. Preskoki so tako hitri.

    OdgovoriIzbriši
  4. Seveda, Gourmet, še posebej nam je všeč pot, ki vodi iz Stare Fužine ob koritih Mostnice in čez Hudičev most na planino Vogar. Za drugi predlog se je treba zapeljati do bližnje Pokljuke, da se pridobi malo višje izhodišče, od tam (Z Rudnega polja) pa je zelo lepa pot do Blejske koče na planini Lipanca. Obe poti sta zelo primerni tudi za starše z majhnimi otroki, na Lipanci smo bili celo z vozičkom. Seveda mi je zelo všeč tudi "zloglasna" pot čez Komarčo mimo Črnega jezera do Sedmerih, ampak po tej bo treba brez otrok. Ko sva imela prvega, sva se z nahrbtnikom za otroka znala odpraviti tudi po zelo strmih poteh (ravno zadnjič sva se z možem prijela za glavo, ko sva videla, kje smo hodili na Nanos), ampak zdaj sva že bolj zrela in premišljena (lepše se sliši kot starejša:-), zato raje prej vse preveriva. No, ti dve poti res toplo priporočam!

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo, Piščanček, Kolpo poznamo samo na delu toka od Kočevja do Črnomlja (Stari trg, Radenci, Žaga ...), z Dolenjskega konca nas še nikoli ni zaneslo tja. Priporočaš kak poseben kraj? (Nekaj mi pravi, da bi lokacijo raje zadržala zase:-) Mi imamo radi, da je voda dovolj globoka za plavanje, še bolje je, če je primerna tudi za skakanje. "Namakanje" v plitvih strugah in tolmunih mojih fantov ne zanima, zato bo bolje, da jih na take kraje sploh ne vozim.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sonja, danes sem bila v neki pisarni, kjer se je očitno pokvaril termometer, ki je kazal +2,5. Novembra se bom tega najbrž spominjala z grozo, ampak v tistem trenutku sem se zalotila, da bi mi bilo kar všeč, če bi bilo res. Prav lepo bi bilo za dan dva obleči zimski plašč in pozabiti na težave z vročino, ki mi vsak dan manj paše.

    OdgovoriIzbriši