petek, 9. december 2011

Foto inspiracija






Računalnik imam na popravilu že od začetka tedna. Zdaj šele vidim, kako sem se navezala na ta stroj in čeprav sta v hiši še dva, mi  nikakor ne moreta ustreči.
V soboto sva bili z perpektiwno Vesno na Miklavževem sejmu v Kranju. Moj prvi sejem oz prodaja na stojnici, se je končal dokaj klavrno. Vzdušje je kvarilo predvsem izjemno tečno vreme in še dobro, da je bila ob meni izkušena in vesela Vesna, sicer bi najbrž obupala in spakirala že po prvih dveh urah. Tako sem pa vztrajala in za nagrado fasala en prehlad, nič hujšega ampak ravno prav, da se lahko sama sebi še malo bolj smilim.
Tele fotografije zgoraj sem našla na Pinterestu, ki je zame res pravo odkritje. Včasih sem imela polno fasciklov z izrezki iz revij in ker je bilo tega precej jaz pa ne sodim ravno med tiste najbolj pedantne, je sčasoma zadeva postala neobvladljiva. Na Pinterestu je pa to vse lepo pospravljeno in predvsem na dosegu roke.
Fotografija je že od nekdaj ena izmed mojih strasti, tudi na faksu mi je bila najljubši predmet in zato je bila to tudi izbrana tema moje diplomske naloge. Rada imam prav vse žanre, od reportažne, portretov, arhitekture in interierja ... Zadnje čase zelo rada gledam dobre fotografije hrane in tudi amaterska fotografija me vedno bolj navdušuje, še posebno rada pobrskam po Flickr-ju.
Te danes izbrane so nekako v duhu mojega trenutnega razpoloženja. Če bi bila pesnica, bi to lažje izrazila z besedami, tako pa se mi zdi najbolje, da podobe govorijo po svoje.


7 komentarjev:

  1. Saj veš kako je s prehladom, traja en teden, tako, da boš naslednji teden že pozabila. Malo za vzpodbudo :) Res vam ni bilo vreme naklonjeno.
    Jaz pa še zdaj pogrešam mojo staro Praktiko iz srednje šole, ki ni bila še trotlkamera :), ko si moral vse sam naštimat. S tisto sva se krasno razumeli, ti digitalni pa...joj, nasplošno se z tehniko ne razumeva najbolje, ne govoriva istega jezika in razmišljava povsem drugače. Zdej bi raje imela kar fotografa ali fotografinjo :)
    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. lepe fotke, sploh tista s fotičem mi je kul:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Fine fotke, všeč so mi :). Tudi jaz rada pobrskam po Pinterestu in dobim kakšno idejo, od homemade izdelkov do fashion slikc....tale stran zelooo hitro zasvoji.

    OdgovoriIzbriši
  4. :)))ja vreme nam ni bilo naklonjeno pa tudi zgodba z lučko ne :) no sva pa spile eno res dobro kavo in počvekale to je pa tudi važno :)...ja fotke tukaj se pridružujem Arneli,huda fotka jaz bi tud tak fotič:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne obupaj nad sejmi, ilirski živelj potrebuje konstanto, ponavljanje in konstanto in pikico ziheraštva (ampak zadnjega se da prebroditi s konstanto);)
    Fotke, ki si izbrala so krasne in mi vzbujajo strast...upam, da je tudi tvoj mood bil pozitiven.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična najdba in dober izbor fotk. Zelo všečno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Lep pozdrav! Hvala za obisk mojega bloga in spodbudne besede! :) Nisem mogla, da ne bi po dolgem in počez prečesala tvoj blog, všeč mi je vse-mačkice, fotografije, inspiracijske objave,...
    Po tem, ko sem prejela tvoj komentar sem dodala svojo predstavitev (hvala za to opombo), tako, da je sedaj na voljo vsem, pa tudi na Danskem sem še! :) Jutri se sicer vračam domov za čez praznike in že komaj čakam! :) Se še beremo!

    OdgovoriIzbriši