sreda, 15. februar 2012

Foto Užas ml.

Danes bi vam rada pokazala, kako vidi svet naš najmlajši družinski član. Če hočem razložiti naslov objave, pa moram še par korakov nazaj.
Zelo rada imam fotografijo in nekaj časa se je še posebno intezivno prepletala z mojim življenjem. Poleg branja in gledanja fotografij mi je seveda v veliko veselje in zabavo tudi pritiskanje na sprožilec. Fotoaparat skoraj vedno in povsod vlačim s seboj. Moji fantje, natančneje: najstarejši in drugi takoj za njim, sta včasih že kar malo nastrojena, ko me vidita s fotoaparatom v roki. Ne marata se fotografirati ad primum in zdi se jima da pretiravam ad secundum. Poleg tega je to idealna priložnost, da me malo zbadata. Jaz sem namreč Foto Užas! Tako me je že v začetku najine zveze prekrstil U., ko je odkril mojo manijo. Meni se zdi to prav zabavno in roko na srce, včasih so motivi ali kadri, ki jih izbiram, močno neobičajni in marsikomu nadvse nenavadni. To zbadanje gre malo za šalo in malo zares, predvsem pa z ljubeznijo, kot rada verjamem. Doma imamo Foto Užas "picture wall" in lično urejene foto užas albume. Slednji so velik vir navdiha za našega malega Nila. Gleda in prelistava jih kot slikanice, zato mislim oziroma verjamem, da se je tako v njem prebudila fotografska žilica. Fotoaparata mu še ne dam v roke, zato pa pridno uporablja moj mobitel. Malo za igranje igric in malo za fotografiranje. Tako, zdaj imamo tudi Foto Užas mlajšega in jaz z veseljem sestavljam njegov "portfolio".

interier

pri avtomehaniku


5 komentarjev:

  1. Srček! Jaz ful rada slikam svoji dve sestrični, 5 in 7 let imata, ampak sta že tako prebrisani, da ponavadi pograbita najbližji mobitel in me potem fotkata nazaj. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hahaha, mehanika me je skor do solz narežal :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ko bo prijel v roke fotoaparat, bo pa itak že več kot obvladal! Luštne popestritve in dokumentiranje na malce drugačen način!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mjauqi a veš to z mehanikarjem je blo pa hecno, ker je šel z mano menjat gume in potem je ostal v avtu, ko so ga dvignili. Pol je pa spustil šipo in začel tako z višine fotografirat :).
    Tamara, a potem se ti tudi nočeš fotkat in te sestrični tko jezita?
    Sabina, jaz tudi mislim da bodo ti naši škorci veliko hitreje zapopadli vse možne tehnične aparate. No vsaj hitreje kot jaz, ki še daljinca za tv skoraj ne znam uporabljat :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Haha, točno tako! Sem raje za fotoaparatom. ;) Ampak če hočem dobit njuni sliki, se moram pustit za par fotk. :)

    OdgovoriIzbriši