ponedeljek, 5. september 2011

Siva

Zelo rada imam barve in v različnih obdobjih me prevzamejo določene barve oziroma barvne kombinacije. Ponavadi vzljubim določen oddtenek barve in potem postopoma celo paleto od najsvetlejše, pastelne do najtemnejšega odtenka. Ko sem bila mula, je bila moja najljubša barva vijolična, potem sem imela obdobje črne, ki je bila omejena izključno na mojo garderobo, potem je sledilo "natur" obdobje, ko je prevladovala rjava v vsej svoji pestrosti, od peščene, sivo rjave, do čokoladne. Enkrat vmes me je očarala zelena, ki jo imam še vedno zelo rada in če me otroci vprašajo, katero barvo imam najraje, vedno izstrelim - zeleno! Iz kolažev, ki sem ju sestavila za današnjo objavo, ste najbrž že razbrali, da je siva barva tista, ki jo imam trenutno najraje. Če sem čisto iskrena, moram napisati, da me je obsedla. To si že moram priznati, če ne prej, pa ko odprem omaro, čeprav se sliši malo otročje. Siva je dobesedno preplavila mojo garderobno omaro in se počasi seli tudi drugam. V dnevni sobi sta zdaj dve steni že sivi in obstaja resna nevarnost, da se bom z barvo in čopiči oz. valjarčki spravila še na eno izmed otroških sob, pa tudi spalnico imam že dolgo v mislih (temno sivo, nekaj takega kot tamle zgoraj). Jap, tole traja že kaki dve leti ... bomo videli, kam me bo pripeljalo. Kaj pa vi, imate kakšne podobne "probleme"?
Kolažek zgoraj je iz mojih mapic na Pinterestu. Spodaj pa izbor iz Etsyja.

1. obešanka z oblački, Mosey, 2. svilena torbica z rožo, BagNoir, 3. sivo bele papirnate slamice, CupcakeSocial, 4. print dežne kapljice, Priss Designs, 5. tunika, cocoricooo, 6. plašček, ramies, 7. nakupovalka, ozetta, 8. topli filc copati, kadabros

P. S.: Tistega ježka zgoraj, ki je dekoracija in obenem pepelnik, sem našla na Pinterestu in takoj pripela. Točno takšnega imam namreč tudi sama in je moj drag spomin na dedka. Samo da je bil moj dejansko uporabljan kot pepelnik in je v precej slabem stanju, nekaj okrušenih konic in brez najmanjšega ježka, šmrk. Zdaj je zgloncan in ga hranim na polički. Prejle, ko sem odprla Etsy, da bi preverila linke, pa zagledam takšnega, le da v zlati barvi, tule.

10 komentarjev:

  1. Zeleno najbrž izstreliš zaradi Lorce ali ker menda pomirja, sivo zamolčiš zaradi novembra, ki ga ne maramo, ker smo takrat tako radi depresivni.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepa je tale siva! Zelo elegantna. Si videla sive stene pri Klari (Kajakaja)? Jaz sem se je v stanovanju bala, ker mi je delovala pisarniško, ampak ko sem videla njen blog in zdaj tvoje kolaže, se mi ne zdi več tako - deluje pravzaprav prijetno domače, pomirjujoče in elegantno. In definitivno jesensko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi meni je siva zelo domača, niti ne samostojno, ampak bolj kot podlaga za druge barve, na njej kar zažarijo.
    Vesela sem, da si pokukala na moj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  4. če si v sivem obodbju ti bo zagotovo všeć tale blog (če ga še ne poznaš)http://vosgesparis.blogspot.com/

    Problemov z stenami nimam, ker je bela moja in z belimi stenami imam lahko sobe vseh barv, tudi sivo (velika črna tabla naredi steno,sive zavese naredijo steno....) in sive stene bi prenesla nekje na globokem jugu in močnem soncu, so pa izredbo elegantne na fotkah-

    Lep izbor si sestavila!

    OdgovoriIzbriši
  5. ...bi pa absolutno imela siv pod...po možnosti tak "zdrajsan":)

    OdgovoriIzbriši
  6. ..še em "siv" blog;) Enjoy http://annaleenashem.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Matilda hvala za prijaznost in posredovane linke. Tistega zgoraj, ki ga piše nizozemka, ki je zaljubljena v Pariz imam med zaznamki in ga občasno pogledam, annaleeno sem pa tudi že enkrat pregledovala, pa sem potem pozabila na ta blog. Bom zdaj spet malo pokukala. In ja, da ne pozabim! Kolk maš luštno fotko v profilu, tale modro modra kombinacija je prav srčkana.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hihi, hvala za pohvalo, žabe so sicer vijolične, ampak fotoaparat ima svoje žiljenje:D

    OdgovoriIzbriši
  9. Uh, siva je tudi ena izmed mojih najljubših. Taka lepa je in najraje jo potem kombiniram s kakšnim živim kosom oblačila (po možnosti vijoličnim) :D
    Ta dva izbora iz pinteresta & etsy sta super, sploh plašček pod številko 6, mi je zelo fleten! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Pinterest je res zakon! ob poplavi vseh podobnih orodij je ta za spremembo res učinkovit in uporaben! in siva <3

    OdgovoriIzbriši