četrtek, 2. februar 2012

Modra

 Modra je čudovita barva. Všeč so mi prav vsi njeni odtenki; indigo, jeans, svetlo modra, z dodatkom zelene prehaja v živahno turkizno ali pa zamolklo petrolej barvo, zelo temna, skoraj črno modra, sivo modra....Različic je res veliko. Od tega kako jo kombiniramo z drugimi barvami, pa je odvisno kakšno vzušje v prostoru oz vtis bomo ustvarili.


Modra se v kombinaciji z belo uporablja za ustvarjane svežega, mediteranskega izgleda (tako v interierju, kakor tudi pri oblačenju). Če pa jo postavimo skupaj s temnejšimi in pudrasto zamolklimi barvami kot je siva, vijolična, zelena, rjava in podobne, dosežemo boemsko orientalski pridih.

Težko bi se odločila kateri od teh dveh slogov mi je ljubši. Odvisno od razpoloženja in mogoče tudi letnega časa. Sicer pa mene vedno prevzame belo modra keramika in japonska tehnika barvanja blaga Shibori z indigo modro (glej blazine zgoraj). Slednja mi je, poleg indijske tehnike ročnega tiskanja z lesenimi izrezljanimi bloki, najbolj pri srcu. Katera je pa vaša najljubša barva? Skoraj bi pozabila, vse fotke so iz Pinteresta.

7 komentarjev:

  1. modra je meni tudi zakon. veliko oblačil imam modrih, sploh mornarski videz mi je všeč. modre stene, to se še odločam za kakšno, čeprav jih imam v kopalnici je pa bila v hodniku dolgo v igri, lahko da se lotim vrat :)) tudi modri hladilnik je biu izbira ravno zaradi barve in oblike, če bi pa urejala kuhinjo bi pa bila modra into rustikalna. premišljujem tudi o barvanju parketa v jedilnici modro. dnevna pa belo. ja, rada imam belo. tudi servis krožnikov imam moder, oziroma dva servisa, feng šu pravi, da se mora jesti iz modrih krožnikov, ker se takrat je zmerno:)) kdo ve, če je to res. lp

    OdgovoriIzbriši
  2. jaz sem tudi na modri! šalčke, blazine, kamenčki (?) in akvareli (?) so mi res uau!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelooooo dober izbor modrine!!! Moja najljubša... včasih le modra, potem črna, sedaj pa...odvisno. A me je zopet zamikala modra:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Modra je tudi meni super, taka morska / mornarska, me vedno spominja na poletje! Sploh v kombinaciji z belo, potem bi se pa res teleportirala nekam na Mediteran, relaksirat pod oljke!

    OdgovoriIzbriši
  5. Najljubša mi je modrina morja - ker v njem najdem prav vse odtenke modre, kar jih obstaja :) Obožujem modro!
    PT

    OdgovoriIzbriši
  6. meni nekako modra kot barva ne sede, na primer, da bi jo imela oblečeno, ampak v takih okvirih mi je pa blazno dobra...verjetno v tapravem orientalnem ambientu pride še bolj do izraza...

    OdgovoriIzbriši
  7. jaz naceloma ne maram modre barve. SPLOH ne baby blue, grozagroza! ampak ta indigo in jeans odtenki so me direkt v glavo zadeli. a kdo ve, kje bi se dobile une modre 'maroko' ploscice? prelepe!

    OdgovoriIzbriši